Google Kullanıcıların Görmediği Reklamlardan Ücret Almayacak

Google geçtiğimiz Perşembe Adwords reklamlarında yaptığı bir takım yenilikleri duyurdu. Bu yeniliklerle beraber Google artık kullanıcıların görmediği reklamlar için şirketlerden para almayacak.

Google’ın bu güncellemesi Adwords reklamlarını kullanan markalar için oldukça önemli bir yenilik. Bu sayede şirketler kullanıcıların görmediği reklamlar için reklam ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar.

comScore’un yaptığı bir araştırmaya göre online olarak yayınlanan reklamların neredeyse yarısı, internet kullanıcılarının göremeyecekleri yerlerde bulunuyordu ve markalar da kullanıcıların görmediği bu reklamlar için de para ödeme zorunda kalıyorlardı. Göz takip sistemiyle analiz yapan Sticky’nin araştırmalarına göre ise kullanıcıların sadece yüzde 14’lük bir kısmının görüntülenen reklamlara bakıyor.

Kullanıcıların bu reklamlara dikkat etmemesi ya da onların göremeyecekleri yerde olması da markaların yılda milyarlarca doları çöpe attıkları anlamına geliyordu; ancak Google beraber çalıştığı markalara sunduğu yeni güncelleme ile boşa harcanan reklam bütçelerinin önüne geçecek.

Google bu yenilikle beraber anlık olarak reklamın kimin gördüğünü gösteren ilk büyük online reklam gösteren firma olma yolunda bir adım atmış oldu. Anlık olarak reklamlarla etkileşime girildiğinin bilgisini bu sayede elinde tutabilecek olan Google, bu özellikle markalardan daha yüksek reklam ücretleri talep edebilecek; çünkü reklama tıklayan kişinin online hareketlerini takip etmiş olacak.

Google yeni görülebilir reklamlarıyla markaların verdikleri reklamlarla daha yüksek bir geri dönüş sağlamaya yardım edecek bir yandan ise bu reklamların ücretlerini daha yüksek tutarak kendi gelirlerini de yükseltmiş olacak. Herkesin bildiği gibi Google’ın gelirlerinin büyük çoğunluğunu reklamlar oluşturuyor ve bu yenilik de reklam gelirleri için oldukça iyi bir gelişme.